< Groepspraktijk Connosco

Osteopathie

osteopathie

De filosofie van osteopathie omhelst de persoon in zijn totaliteit, het bekijkt hoe verschillende delen van het lichaam elkaar beïnvloeden.

osteopathieOsteopathie is een behandelingswijze waarbij we ons fysiologisch zelfregulerend mechanisme grotendeels kunnen terugwinnen en waarbij we ons lichaam de kans geven om zelf de genezing aan te gaan en om terug in evenwicht te komen.
Een goede gezondheid vraagt een individuele verantwoordelijkheid. Uw omgeving, uw dieet, uw emotionele tevredenheid en een positieve zelfwaarde zijn mee bepalend voor een gezond succes.

De drie grote behandelingstechnieken zijn: structurele-, viscerale- en craniale therapie. Met deze technieken worden blokkades opgespoord en behandeld.

Volgende klachten komen in aanmerking: whiplash, bekkenbodeminstabiliteit, rugklachten, hoofdpijnen, maag-darmproblematiek, astmatische problemen, hyperventilatie, chronische ontstekingen, slapeloosheid, huilbaby's met reflex, baby's met voorkeursligging of afplattingsschedel, herwinnen van de natuurlijke posities van de gewrichten, houdingscorrectie (ook voor kinderen), klachten tijdens de zwangerschap, check-up na de bevalling, opheffen van blokkades in de wervelkolom, herstellen van circulatie en elimineren van afvalstoffen in het lichaam, ademhalingstechnieken en relatietherapie, ontspanningstechnieken,  kaakgewrichtsproblemen, uitsralingspijnen in de armen en benen,...